matack78

Penn Battle 2 4000 wont reel under tension

Rate this topic

4 posts in this topic

Posted (edited) · Report post

Hi All,

 

Newly into fishing, and I'm having trouble with my Penn Battle II 4000 reel.

 

I have spooled it with 30lb braid, however it only reels when there is no tension on the line. Also when I pull the line it just takes line

 

I attached the end of the line to something and it just make a Zzzing sound and doesnt reel in.

 

So it obviously not catching? is there a switch I'm missing?

 

If you could let me know any solutions or suggestions please

Edited by matack78

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tighten the drag knob that is in front of the spool.. I can see that you are new to fishing so when you go to the waters edge and you see other fishermen or fisherwomen ask plenty of question... Follow SOL and learn as much as you can..  I'm also surprise that no one in the last 7 hours answered your question.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I would suggest tighten the drag. Also you might not have put the braid on correctly. Braid slips on the spool if you don't put tape on it or add monofilament backing to it. 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to register here in order to participate.

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.