Sign in to follow this  
Followers 0
ganggang

Cabo 30 pts anti reverse problem

Rate this topic

7 posts in this topic

I just got a old cabo model 30 PTS. the reel is solid and everything works good. the only thing is when I swith the AR on, I feel lot of resistance compared with AR off. And I opened the rotor found the AR is not the style that I familiar.(roller or use anti reverse dog) It called CLUTCH ASSEMBLY KIT. I saw there are some small bead inside and looks rust on there. Anyone know how to fix that?

And one more: is the 30 spool same as 40 spool? I check the part list looks the all the part are same except the spool part is different

Edited by ganggang

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Heavy Hooksetter said:

give it a drop of oil or remove it,wash it,dry it,then a drop of oil.

HH

I just don't know how to disassemble it. Do you know how to do it? Or any keyword I can search the video.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, ganggang said:

I just don't know how to disassemble it. Do you know how to do it? Or any keyword I can search the video.

I don't know how to either,I don't use spinning reels at all.

I would search the reels name/model and anti reverse on youtube.

HH

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 mins ago, Heavy Hooksetter said:

I don't know how to either,I don't use spinning reels at all.

I would search the reels name/model and anti reverse on youtube.

HH

Got one Schematics file for this reel and clean the AR. Now it looks nice

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to register here in order to participate.

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.