Sign in to follow this  
Followers 0
AnthonyT

Help: Rubbing on snake guides

Rate this topic

2 posts in this topic

Al,

 

This may be nothing, but I don't think so and I need your help...

 

I've taped (masking) my strippers and snake guides to my 8wt 10.5' blank from PacBay. During testing of placement and the additional guide 4" on top of the first stripper. My guides starting from the stripper is 20 16 16 12 --

snake 6 6 6 6 5 5 5 5 tip top.

 

What I've noticed casting the rod is that it doesn't shoot line as well as I would expect given the cast. When I brought the rod home there were rub marks by the feet of the snake guides. Basically three type of rub marks existed:

 

- On the masking tape just entering the snake.

 

- On the masking tape just exiting the snake.

 

- And the cherry is, on the inside of the snake guide nearest the blank especially on the foot towards the top of the rod.

 

Is this a by product of the masking tape and I shouldn't worry about it and the rod will be fine... I don't think soicon15.gif, but you would know better ?

 

Or, is the line getting pinched at the foot, either during casting or hauling ?

 

 

Thanks in advance,

AnthonyT

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anthony,

 

The problem is that your snakes are too small. I would only go down to #8 snakes. Also make sure you have a tip with and extra large ring. Your casting distance should improve dramatically.

 

Al

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to register here in order to participate.

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.