Sign in to follow this  
Followers 0
scruffy_fish

Years of trouble shooting

Rate this topic

5 posts in this topic

It took me years of trying to figure out why I was losing top end speed out of my '86 Mariner 50. I would lose top end after about 2-3 minutes and if I pumped the blub I would regain rpm for another couple of minutes. (This would only happen if I was above 3K rpm.) I had gone through the ethanol issues with the boat last year. It basicly cleaned all the old varnish from the walls of my fuel tank and clogged all the filters to the extent I had to drain and clean the tank.

 

This weekend , I replaced all the fuel lines and blub from the interior of the fuel tank to the motor. I was low on fuel so I added 5 gallons and noticed a back surge of gas. I finally decided to check the vent pipe, which was the last place I supected a problem, since it was such a large tube.

 

To my surprise and and dis-belief I found someone had inserted a small cigar into the vent line. This had driven me crazy for over two years. I'm kind of pissed and relieved at the same time, knowing some prick would do this to me, but that I finally figured it out.

Share this post


Link to post
Share on other sites

One week after installing a new vent line I found a big fat grub nested in there, removed it by twisting a 1/8th drill bit into it by hand.

Blew the tube out from the tank end with air.

Those hoses aren't easy to install.!

 

BTW, a temporary 6 gal deck tank would have pointed the way, thats standard in troubleshootin.smile.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to register here in order to participate.

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.